Dolazi Robocop: Francuska stvara “bioničke vojnike”

Francuska će razvijati bioničke vojnike otporne na bol i stres kojima će mozak biti poboljšan mikročipom, objavio je The Times.

Etički komitet franskog Ministarstva oružanih snaga dao je odobrenje za ovo istraživanje, kako bi bili u toku sa zemljama koje već rade na sličnim projektima, piše list.

U tijeku su i istraživanja na stvaranju tableta koje će vojnike duže razdoblje držati budnima, kao i na operacijama za poboljšanje sluha.

Implantati mikročipa bit će dizajnirani da oslobađaju smirujuće supstance i “poboljšavaju moždani kapacitet”, a znastvenici žele stvoriti i implantate koji omogućavaju da vojni stožeri na daljinu prate lokaciju vojnika.

Znastvenici pokušavaju osmisliti i lijekove koji će vojnike učiniti otpornima na bol.

Franuska vojska strahuhe “da bi francuska vojska mogla zaostati za drugim zemljama koje su već započele slična istraživanja”, ali navodno postoji suglasnsot da treba zaustaviti bilo kakva poboljšanja koja oduzimaju “čovječnost” vojnika.

Ministrica oružanih snaga Francuske Florence Parly rekla je da se Francuska ne priprema odmah ugraditi mikročipove u svoje vojnike. “Ali moramo biti jasni. Nemaju svi naše skrupule i to je budućnost na koju moramo biti spremni”, rekla je Parly za Times.

Američki direktor nacionalne obavještajne službe John Ratcliffe rekao je da Kina već pokušava pronaći načine za umjetno pojačane vojnike i da je već započela testiranje.

Komentiraj