Dokumentarac o Britney Spears pokrenuo zastrašujuće ispovijesti dječjih zvijezda

Nakon što je prikazan dokumentarni film „Framing Britney Spears“ u kojem se opisuje na koji je način slavna pjevačica od dječje zvijezde postala žena koju su uništili mediji i obitelj, počele su se javljati nekadašnje dječje filmske zvijezde kojima je nakon početnih glumačkih uspjeha život također bio ugrožen.

Tako se, primjerice, kolumnom u New York Timesu oglasila Mara Wilson koja je sa šest godina glumila u filmu „Mrs. Doubtfire“ s Robinom Williamsom a sa 10 u filmu „Matilda“ sa Dannyjem de Vitom.  Ona navodi kako su je mediji nakon tih filmova seksualizirali, novinari su je pitali ima li dečka, koji joj je glumac najseksipilniji i što misli o tome što je Hugh Grant uhićen u provodu s prostitutkom. „Bilo mi je simpa kada su mi 10-godišnjaci slali pisma u kojima su pisali da su zaljubljeni u mene. Ali ne i kada su to radili 50-godišnjaci. Kada sam navršila 12 godina moje fotošopirane fotografije objavljivane su na porno internet stranicama“, napisala je Mara Wilson dodajući „Nikada nisam bila seksualno uznemiravana na snimanju filma. Seksualno uznemiravanje dolazilo je od javnosti i medija“. Zašto se to događalo? Ona misli da je narativ takav da se smatra da su ta djeca tražila slavu pa je onda normalno da ih se napada te da su ti slavni klinci to i zaslužili. I zato kaže kako su joj neki dijelovi života Britney Spears bliski, iako ona nikada nije dosegnula tu razinu tabloidne popularnosti.  Spasilo ju je to što je imala podršku roditelja i što su oni njen zarađeni novac čuvali kao njenu ušteđevinu. Svoju posljednju filmsku ulogu imala je sa 13 godina, danas je spisateljica.

Priču sličnu onoj Britney Spears ispričala je i Rivkah Reyes koja je imala 10 godina kada je glumila u filmu „Rock’n’roll škola“ (School of Rock) s Jackom Blackom u glavnoj ulozi. Kaže kako je nakon prikazivanja filma postala meta opsjednutih obožavatelja, kako je bila seksualizirana kao maloljetnica te kako su odrasli muškarci komentirali kako jedva čekaju da proslavi 18. rođendan. Kaže kako je mediji nisu maltretirali ali su je maltertirali školski kolege. „Kada sam se nakon snimanja filma vratila u školu, oni su me ili voljeli ili mrzili, nije bilo sredine“. Nadala se da će prestati biti „ona mala iz filma ‘Rock’n’roll škola’“, ali kako se to nije dogodilo priznaje da je razdoblje njenog života od 14. do 24. godine obilježilo ovisništvo o hrani, seksu, drogi, alkoholu te samoozlijeđivanju. Prije tri godine se „očistila“, danas radi za jednu kozmetičku kompaniju te samo povremeno glumi.

Komentiraj