Đokovića optužili da je lažirao ozljedu, šef Australian Opena pokazao njegove nalaze

Novak Đoković je deseti put u svojoj karijeri postao pobjednik Australian Opena. Srpski tenisač pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) te izjednačio rekord Rafaela Nadala od 22 osvojena Grand Slam turnira. Ovom pobjedom osigurao je povratak na prvo mjesto ATP ljestvice.

Uoči turnira u Melbourneu imao je problema s ozljedom, koja ga je mučila u prva tri nastupa. U posjet došla mu je doktorica Marijana Kovačević. Nakon toga ozljeda je nestala i to se vidjelo u sljedećim mečevima. Međutim, pojavila se sumnja da je lagao za ozljedu pa se Đoković posebno uvrijedio. Uz to, rekao je da će pokazati snimke koje potvrđuju njegovu priču, piše Index.

Prije Đokovića oglasio se direktor Australian Opena Craig Tiley, koji je medijima kazao da je Đoković imao pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži.

“Oko Novaka je mnogo izazova jer dobiva lošu reputaciju. Ali, mislim da njegov atleticizam nitko ne može dovesti u pitanje iako je imao pukotinu zadnje lože od tri centimetra. Vidio sam snimke i liječnici će potvrditi istinu. Bilo je nagađanja o tome je li to istina ili ne i teško je povjerovati da netko sa tom vrstom ozljede može raditi sve ovo. On je nevjerojatan i nosio se ekstremno profesionalno s tim. On je toliko koncentriran na ono što radi. Nema slomove, ni mentalne ni u bilo čemu što radi. Prošao je kroz puno toga da bi osvojio deset Australian Opena i mislim da se to nikad neće ponoviti”.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner