Đoković ponovno u problemima: Neće moći nastupiti na Roland Garrosu ukoliko se ne cijepi

Đoković se odmara u Budvi gdje je proglašen počasnim građaninom, ali i saznao za novo razočaranje. Francuski L’Equipe je objavio kako srpski tenisač ipak neće moći nastupiti na Roland Garrosu ukoliko se u međuvremenu ne cijepi protiv Covida, piše Gol.hr.

Podsjetimo, nakon što je francuski parlament nedavno donio zakon o obaveznom cijepljenu za sportaše koji se misle ove godine natjecati u toj zemlji, mediji su otkrili i izuzeće koje se odnosi na one koji su preboljeli Covid u posljednjih šest mjeseci.

Tako je nakon početnog šoka ta vijest ipak razveselila Đokovića, a pisanje L’Equipea je donijela novi preokret. Od 15. veljače na snagu stupa novo pravilo po kojoj izuzeće za preboljenje Covida ne vrijedi više šest već samo četiri mjeseca.

To znači da Đokoviću izuzeće vrijedi do 16. travnja, a Roland Garros je u svibnju.

Đoković sad ima nekoliko opcija. Najlakše bi bilo da se cijepi, no to se gotovo sigurno neće dogoditi zbog njegovih poznatih stavova. Može se nadati kako će se do svibnja pravila u Francuskoj opet mijenjati što ne bi bilo toliko iznenađujuće, ovisno o tome kako će se kretati tijek pandemije.

Postoji još jedna mogućnost, a to je da opet bude Covid pozitivan u sljedećim tjednima ili mjesecima zbog čega bi mogao dobiti novo izuzeće koje mu traje četiri mjeseca.
Podsjetimo, svjetska javnost nije znala ni da je Đoković bio Covid pozitivan u prosincu, a to se otkrilo tek kad je izbio skandal s odbijanjem vize. Da je Đoković Covid pozitivan nije znala ni srpska javnost gdje se Đoković danima pojavljivao na događajima usprkos saznanju o pozitivnom PCR testu.

Mnogi u svijetu i dan-danas izražavaju sumnju u taj PCR test iz Srbije, jer smatraju kako Đoković nije čovjek koji bi se svjesno družio s djecom i pohodio društvene događaje znajući da je Covid pozitivan. U svakom slučaju, ta ga je epizoda stajala ugleda u svijetu, u što god netko vjerovao.

Komentiraj