Đoković iscrpljen unatoč lakoj pobjedi, Bolivijac ga oduševio zahtjevom

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u subotu je u prvom kolu muškog singla na Olimpijskim igrama u Tokiju lako slavio protiv Huga Delliena iz Bolivije sa 6:2 i 6:2.

Ipak, bilo je to puno više iscrpljujuće poslijepodne za tenisače nego što to sugerira rezultat. Đoković i Dellien borili su se s visokim temperaturama i velikom vlagom. Prema podacima meteorologa, u široj regiji Tokija u subotu poslijepodne bilo je 34°C, a vlažnost u zraku popela se do čak 80 posto.

Đoković je nakon susreta izjavio da su uvjeti za igru bili vrlo teški. “U razgovoru s drugim igračima, danas je bio najtopliji dan dosad. Vlaga u zraku je brutalna. Tvrdi tereni apsorbiraju toplinu koja ostaje zarobljena. Nema puno vjetra, nema ni povjetarca. Možda je ranijih dana bilo nešto vjetra koji je pomogao da se osvježimo i bar malo rashladimo, ali danas nije bilo pomoći”, rekao je nakon susreta Đoković i izrazio zadovoljstvo što je s uspjehom prevladao prvu prepreku.

“Bio sam solidan na terenu, ali uvijek može bolje. No, za prvi meč sam zadovoljan”, dodao je.

Đoković je nedavno u Wimbledonu osvojio svoj 20. Grand Slam naslov, a sada želi postati prvi tenisač u povijesti koji bi postigao ‘Golden Slam’ – u istoj godini osvojiti sva četiri Grand Slam turnira i olimpijsko zlato.

Bolivijski tenisač tražio razmjenu dresova

Iako je doživio uvjerljiv poraz na startu Olimpijskih igara, Bolivijac Hugo Dellien nakon meča Đokoviću je na mreži rekao da mu je ovo najbolji dan u životu. “Ovo je za mene san, ovaj dan želim pamtiti cijeli život. Možemo li razmijeniti dresove”, rekao je Đokoviću.

Nasmiješeni Đoković je pristao pa je oduševljeni Bolivijac objavio fotografiju iz svlačionice na Instagramu.

Prijedlog o promjeni termina

Ranije u subotu, drugi tenisač svijeta Daniil Medvedev predložio je da se teniski mečevi odigravaju u kasnijim večernjim terminima kako bi se tenisačima omogućilo da igraju u hladnijim uvjetima. Đoković podupire taj prijedlog.

“I ja sam to pitao. Kapetan moje reprezentacije Viktor troicki je razgovarao sa sucem nekoliko puta. Iskreno, ne razumijem zašto mečeve ne bi počinjali u 15 sati”, kaže srpski tenisač.

“Čuo sam da za tenis postoji neka vrsta policijskog sata pa mečevi moraju završiti do ponoći. Ako je to slučaj, ja sam upravo završio zadnji meč, a još nije ni 17 sati. Ostaje još sedam sati”, rekao je i dodao da na svim terenima postoji rasvjeta. Ističe da bi pomicanjem termina ‘olakšali život’ svim tenisačima.

Također, Đoković ističe da je promjena termina bolja i za televizijske kuće jer što kasnije igrate, to je bolje za SAD i vremenske zone u Europi. Zaključio je da ipak sumnja da će Međunarodna teniska federacija to promijeniti, ali ipak ne gubi nadu.

 

Komentiraj