Dojučerašnji HDZ-ov šibenski župan tvrdi da ga je stranka iznevjerila u kampanji

Dojučerašnji Šibensko-kninski HDZ-ov župan Goran Pauk, koji je u nedjelju uvjerljivo izgubio izbore od dosadašnjeg gradonačelnika Knina Marka Jelića, priznao je u ponedjeljak kako mu je “ovaj poraz posebno gorak”, ne krijući nezadovoljstvo ulogom stranke u gubitku izbora.

“Jučerašnji poraz, kojeg sam bio svjestan i prije zvižduka suca DIP-a pred kraj drugog poluvremena lokalnih izbora, ostat će mi zapisan kao posebno gorak i s tom mišlju, koju otvoreno dijelim sada s javnošću, jutros sam počeo seliti iz ureda župana na šibenskoj rivi”, objavio je Pauk, uz ostalo, u Facebook statusu.

“U utakmicu sam ušao spreman, uz potporu cijelog svog tima i na krilima dobrih rezultata jer u proteklom razdoblju realizirani su brojni kvalitetni projekti i napravljene neke velike stvari za županiju. Znao sam da neće biti lako, ali vjerovao sam u politiku stabilnosti kojom je utaban put razvoja ovoga kraja i koja je baš nekako početkom idućeg mandata trebala iznjedriti najbolje, još opipljivije rezultate”, napisao je.

No izgubio je, tvrdi, “ne toliko voljom onih koji su podržali budućeg šibensko-kninskog župana nego voljom onih koji ovoga puta nisu podržali mene i tu počinje i završava moj gorak okus”. “Narednih tjedana bit će analiza i rasprava o tome zašto je pala tvrđava HDZ-a i gdje su usred bitke nestali njeni pusti stražari i vojske, ostavljajući prvog među jednakima da solira na poprištu boja”.

“Birači su svoje rekli, poruku stranke smo jako dobro čuli, a uskoro ćemo svi zajedno vidjeti što nam za reći imaju i mogu dati izborni pobjednici. Ujahali su na valu nezadovoljstva građana politikama za koje nisam odgovoran ja i uz potporu onih kojima sam se zamjerio jer sam se upravo takvim politikama suprotstavio”, objavio je Pauk.

Komentiraj