Dogradonačelnica Majić o Bandiću: “Podsjetio nas je na govor Vlade Gotovca i pročitao prvu rečenicu: Ja vas sve volim i ja se vama ponosim”

Olivera Majić, dogradonačelnica Zagreba, gostujući u Dnevniku N1 Televizije je rekla da će detalje komemoracije i ispraćaja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je noćas preminuo u 66. godini, tek objaviti jer se detalji još dogovaraju.

“Komemoracija će se održati u utorak, a posljednji ispraćaj u srijedu. Detalje još dogovaramo da na primjeren način odamo počast gradonačelniku. Duboko suosjećamo s obitelji”, rekla je Olivera Majić za N1.

Na pitanje hoće li od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tražiti upute i epidemiološke mjere budući da će na sprovodu biti više od 25 ljudi, Majić je odgovorila:

“Naš stožer vodi računa o epidemiološkim mjerama. Imamo ustaljene protokole za pogrebe na gradskim grobljima. Vodit ćemo računa o svim epidemiološkim mjerama i uložiti trud i za komemoraciju.”

“Sve će u gradu funkcionirati”

Kazala je da podržava inicijativu da se proglasi Dan žalosti, no to će se tek dogovoriti. Ulogu gradonačelnice preuzima druga njegova zamjenica Jelena Pavičević Vukičević, a Majić kaže da će njezina uloga biti kao i dosad.

Ističe da će sve u gradu i dalje funkcionirati: “Nema razloga da dođe do bilo kakvih poteškoća. Sustav koji je uspostavio gradonačelnik funkcionira u svim procesima.”

Emocije za gradonačelnikom

Na pitanje po čemu će pamtiti gradonačelnika kao njegova bliska suradnica, Majić se svladana emocijama prisjetila prošlotjednog susreta:

“Prije tjedan dana imali smo sastanak u Praškoj. Gradonačelnik nam je svima donio i podsjetio nas na govor Vlade Gotovca i pročitao prvu rečenicu tog govora: Ja vas sve volim i ja se vama ponosim.”

Komentiraj