Danas je u Zagrebu održana konferencija za novinare o postignutom dogovoru o nastavku suradnje Zagreba, Tiska i Agrokora.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peuško kazao je kako u nagodbu Grad Zagreb ulazi kao i ostali vjerovnici. “Ja sam danas sretan čovjek jer nismo zaboravili na socijalni moment, na djelatnike Tiska”, poručio je zagrebačkigradonačelnik Milan Bandić.

Peruško je dodao da je sporazum prirodan nastavak suradnje između Agrokora i Zagreba. “Sporazum je fokusiran na Tisak, na to da Tisak dugoročno posluje, te na to da 3.500 ljudi iz Tiska mirno mogu raditi”, rekao je izvanredni povjerenik.

Na novinarsko pitanje što je točno dogovoreno, Peruško je rekao: “Obnovljena je suradnja s Tiskom, dogovorili smo nastavak suradnje s dodatnom produženjem koncesije te smo omogućili Tisku dugoročniji poslovni model. Budući je za mene jako bitno da je ovaj dogovor postignut zbog Tiska, jer sam proveo dio svog rada u Tisku. Drago mi je zbog tih mojih bivših suradnika, koji će ovim sporazumom moći mirno dočekati samu nagodbu i rad nakon nagodbe”.

“Sporazumom je obnovljena suradnja s Tiskom, Grad Zagreb je ušao u naš klasičan sporazum koji imamo sa svim dobavljačima. Njime smo dogovorili i nastavak suradnje za dodatnim produženjem koncesije, koja nam ove godine istječe i na taj način omogućili da Tisak ima dugoročniji poslovni model”, objasnio je Peruško.

Sporazumom se, kaže, fokusiralo prvenstveno na odnos ZET-a i Tiska. Dodao je da dogovorom ni na koji način nije taknut dogovor postignut između vjerovnika u načelnom sporazumu od 10. travnja, nego je današnjim sporazumom Grad Zagreb doveden na približno istu razinu kao i ostali sudionici.

“Tisak posluje na 142 lokacije u gradu, 30 posto prihoda ostvaruje u Gradu Zagrebu i tu nema puno filozofije, to i djeca u osnovnoj školi znaju izračunati”, dodao je Bandić, a Peruško kazao da su za Tisak lokacije u Zagrebu izuzetno bitne.

“Ovim sporazumom je Tisak opet počeo prodavati ZET-ove karte. Financijski je najveća suradnja između ZET-a i Tiska, posredno je suradnja između lokacija i kroz njih Tisak ostvaruje gotovo trećinu svojih prihoda u maloprodaji”, rekao je te dodao da će povrat tražbina koje Grad ima prema Tisku biti na razini 60-ak posto povrata ukupnih potraživanja, a kroz duži vremenski period biti će i dodatni iznos.

Uz predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Agrokora, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško informirali su javnost o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora.

Komentiraj