Đogaš: Napravit ćemo 600 stanova za mlade u Splitu na Kopilici

HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš planira da se u kvartu Kopilica izgradi 600 stanova za mlade koji bi se kasnije mogli otkupiti, te je u subotu na toj lokaciji, na mjestu današnjih Prometovih garaža predstavio projekt.

“Svima je jasno da je Split postao preskup za mlade obitelji i da Grad mora pod hitno nešto napraviti po pitanju stambene politike. Ovo nije projekt za jedan mandat, ali isto tako mora krenuti. Ako napokon ne krenemo s njim, neće biti realiziran nikada, a u proteklih godinu dana po pitanju izgradnje stanova za mlade nije napravljeno apsolutno ništa”, istaknuo je Đogaš.

Projekt bi se mogao realizirati kroz četiri godine, u koliko namjeravaju iz HDZ-a napraviti prostorno-plansku dokumentaciju, i to na mjestu današnjih garaža gradske tvrtke Promet Split. Kroz isto bi razdoblje Promet trebao iseliti na prigradsko područje Dračevac.

“Trend iseljavanja mladih obitelji možemo zaustaviti jedino kvalitetnom stambenom politikom za mlade, to govorim kao arhitekt i mlad čovjek koji želi sa svojom obitelji živjeti u Splitu”, poručio je kandidat na listi HDZ-a Domagoj Bajić, mladi arhitekt.

Ocijenio je da je lokacija dobra zbog blizine postojeće društvene infrastrukture, poput vrtića i škola, prometne povezanosti, ali i zbog riješene komunalne infrastrukturu poput struje, vode i kanalizacije.

Na zamolbu novinara da komentira svoje protukandidate na izvanrednim lokalnim izborima, a kojih je prema Državnom izbornom povjerenstvu od jučer i službeno osam, Đogaš je rekao kako radije govori o programu i sadržaju dodajući da se mnogi od njih koriste samo floskulama.

Važna mu je podrška premijera Andreja Plenkovića i velike stranke poput HDZ-a, rekao je nestranački kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika.

“Napravljen je velik iskorak kad su odlučili pozvati nestranačku osobu u kojoj su prepoznali neke kompetentne – upravljačke i ljudske. Ja sam onda prihvatio tu priču jer mislim da je to jedna realna priča. Okupljanje i uključivost, a ne isključivost, svađa i konflikti”, istaknuo je Zoran Đogaš.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner