Dodjelom priznanja najuspješnijima završena 24. Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Dodjelom priznanja najuspješnijima u subotu je završena ovogodišnja, 24. po redu, Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana pod geslom – “Naša tradicija – vaša budućnost” i u okrilju obilježavanja 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, a na kojoj se predstavilo oko 80 sudionika.

Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj smotri u Studentskom centru (SC) predstavila su se brojna veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici iz cijele Hrvatske, a najuspješnijima su u izložbenom šatoru priznanja dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. Tonći Lazibat, uz nazočne prorektore, dekane, prodekane, profesore i studente.

Program svečanoga zatvaranja ovogodišnje smotre vodila je Lea Medica, studentica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (Televizija Student), priopćio je Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Fakultetu organizacije i informatike Varaždin priznanje za najbolje predstavljanje na pozornici

Fakultetu organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu pripalo je tako priznanje za najbolje predstavljanje na pozornici. Za izniman doprinos u organizaciji smotre priznanje su dobile sveučilišne umjetničke akademije – Muzička akademija, Akademija likovnih umjetnosti i Akademija dramske umjetnosti.

Priznanje za najbolje uređeni izložbeni prostor dobili su Tekstilno-tehnološki fakultet, Prehrambeno-biotehnološki fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva. U kategoriji inovativnost u predstavljanju priznanje su dobili Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Ekonomski fakultet i Učiteljski fakultet, a priznanje u kategoriji poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Medicinski fakultet, Veterinarski fakultet i Stomatološki fakultet zagrebačkoga Sveučilišta.

Za komunikativnost i susretljivost priznanje su na ovogodišnjoj smotri dobili Fakultet filozofije i religijskih znanosti, Katolički bogoslovni fakultet, Kineziološki fakultet i Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Posebno uspješno predstavljanje na smotri u svojim  obljetničarskim godinama ostvarili su Građevinski fakultet, Grafički fakultet i Fakultet strojarstva i brodogradnje zagrebačkoga Sveučilišta.

Poseban doprinos u organizaciji ovogodišnje smotre u kategoriji ostalih sudionika dali su Hrvatsko katoličko sveučilište i Sveučilište u Splitu, a priznanje u kategoriji inovativnost u predstavljanju ostalih sudionika dobili su Visoko učilište Algebra i Zdravstveno veleučilište.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu trodnevna je manifestacija koja se već tradicionalno organizira kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Održana je od 21. do 23. studenoga u Studentskom centru u Zagrebu.

Glavni sponzor Smotre Sveučilišta u Zagrebu bila je Hrvatska gospodarska komora, a suorganizatori Sveučilišna tiskara i SC.

Komentiraj