Dodjela novinarskih nagrada HND-a 18. prosinca u Zagrebu

Nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND) za 2019. dodijelit će se na svečanosti u Novinarskom domu u Zagrebu 18. prosinca, na 110. obljetnicu Hrvatskog novinarskog društva, izvijestili su u utorak iz HND-a.

Za ove godišnje nagrade HND-a prijavljeno je 115 novinarki i novinara, a dodjeljuju se u devet kategorija, i to za televizijsko, radijsko, internetsko, pisano i istraživačko novinarstvo, za novinsku fotografiju i snimateljski rad te za životno djelo i novinarku, odnosno novinara godine.

Ovogodišnji su kandidati za nagradu Novinarka/Novinar godine novinar portala Telegram.hr Andrej Dimitrijević, novinarka portala Net.hr Đurđica Klancir i novinar 24sata Ivan Pandžić. Ukupno je za spomenutu kategoriju bilo šest prijava.

Za Nagradu “Nikša Antonini” za najbolju novinsku fotografiju natječe se 11 autora, dok je za Nagradu “Žarko Kaić” za najbolji snimateljski rad prijavljeno njih 12.

U kategoriji najzapaženijih novinarskih radova za Nagradu “Marija Jurić Zagorka” za televizijsko novinarstvo ukupno je 24 kandidatkinja i kandidata, za pisano novinarstvo 15, radijsko 9, a za internetsko 20. Za Nagradu “Jasna Babić” za istraživačko novinarstvo stiglo je 16 prijava.

Nagrada za životno djelo “Otokar Keršovani” pripast će jednom od sedmero prijavljenih novinarki i novinara. O nagradi Novinar/Novinarka godine odlučivat će redovni, pripravni i pridruženi članovi Hrvatskog novinarskog društva prema posebnom pravilniku, i to dio pisanim putem, a dio elektroničkim, putem aplikacije.

O svim ostalim nagradama odlučuje Ocjenjivački odbor, odnosno četiri ocjenjivačke skupine, izvijestili su iz HND-a.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]