DODJELA NAGRADA TONY Angelinu Jolie kći je nagovorila da producira mjuzikl. Osvojila je najznačajniju kazališnu nagradu

Autor:

NEW YORK, NEW YORK - JUNE 16: (L-R) Vivienne Jolie-Pitt and Angelina Jolie attend the 77th Annual Tony Awards at David H. Koch Theater at Lincoln Center on June 16, 2024 in New York City.   Dia Dipasupil,Image: 882186979, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Dia Dipasupil / Getty images / Profimedia

Prošle godine Angelina Jolie poslušala je savjet svoje 15-godišnje kćeri Vivienne koja joj je predložila da producira mjuzikl pod nazivom „The Outsiders“. Oscarom ovjenčanoj glumici to se i te kako isplatilo jer je u nedjelju navečer osvojila nagradu Tony, najznačajniju kazališnu nagradu. “The Outsiders“ je proglašen najboljim mjuziklom, a Angelina Jolie je, kao jedna od kao producentica, dobila nagradu Tony.

Mjuzikl „The Outsiders“ smatrao se jednim od favorita za osvajanje nagrada Tony, bio je nominiran u 12 kategorija, na kraju je pobijedio u četiri kategorije, uključujući onu najvažniju, najbolji mjuzikl. Mjuzikl se temelji na istoimenoj knjizi S.E. Hinton koja se nalazila u publici tijekom dodjela nagrada. Ova knjiga, napisana 1967. godine, opisuje događaje upravo iz 1967., kada se 14-godišnji Ponyboy Curtis, zajedno s dva svoja brata i prijateljima iz skupine Greasers, bori protiv suparničke skupine Socs.

Susie Hinton napisala je The Outsiders prije 60 godina i od tada je dobivala pohvale. Ali često kaže da je još uvijek oduševljena kada joj kažu da su The Outsiders nekome promijenili život jer će reći, tko je mogao promijeniti nečiji život? To je knjiga. Nije autor. To je poruka, a ne glasnik. Pa Susie, ovdje sam da ti kažem da je tvoja priča i njezina vječna poruka o ljubavi zauvijek promijenila sve naše živote. Volimo te“, izjavio je prilikom primanja nagrade producent mjuzikla Matthew Rego. Angelina Jolie nije se pojavila na pozornici kako bi također primila nagradu niti se kasnije nije pojavila iza pozornice kako bi dala izjavu novinarima.

Angelina Jolie ranije je objasnila kako je došlo do toga da producira ovu kazališnu predstavu. “Moja kći Viv voli kazalište. Ona cijeni svako kazalište, ali svakako zna što joj je blisko i na što reagira. Otprilike pet puta je išla gledati The Outsiders u La Jolli i pričala mi o tome, a ja sam čitala knjigu i gledala film prije mnogo godina. Onda me zamolila da to dođem s njom vidjeti predstavu, a ja sam mislila da je to samo… znaš, Danya govori o tome koliko je važan za tinejdžere, kako ga je napisao netko tko je godina moje kćeri, zar ne? Dakle, stvarno, kao majka, kao osoba, gledala sam to, ali zapravo sam gledala koji utjecaj ima na moju kći i što mi je govorila o sebi. Učila sam što je u vezi s tim važno za nju i zašto je to tako duboko povezano s njom.”

Danya Taymor je redateljica predstave koja je kazala „Angelina je stalno bila prisutna, pružala je ne samo podršku, već i nevjerojatne povratne informacije, ne samo meni, održavala je viziju moćnom, hrabrom i moćnom poput same knjige, ali bila je tu i za glumce.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.