DODIK “Zahvalan sam gospodinu Čoviću na dolasku”

HINA/ FENA/ Hazim Aljović

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u petak je rekao kako je neprimjereno da oni koji u medijima i na drufim mjestima čestitaju Dan Republike Srpske budu šikanirani.

“Stvara se atmosfera linča u Sarajevu i Federaciji, najviše od strane Bošnjaka, koja nije primjerena. Kako god oni rekli, Republika Srpska ima datum rođenja i to je 9. siječnja. Služe se lažima, zakon po kojem smo mi obilježavali Dan RS je legitiman i važeći, donesen je nakon referenduma. Narod je odlučio da to ostane Dan RS, mi smo to pretočili u zakon koji nitko ne može poništiti jer se radi o volji naroda. Ustavni sud je rekao da je jedino Republika Srpska izvršila odluke Ustavnog suda, bez obziaa što su mnoge bile protiv nas. Nastavit ćemo obilježavati 9. siječnja, to se neće promijeniti”, rekao je.

Dodik je stao u obranu Dragana Čovića. “Vidio sam orkestrirani napad na one koji su tu bili. Zahvalan sam gospodinu Čoviću, to je dio njegovog opredijeljenja da gradi dijalog s narodima u BiH”, poručio je.

Naglasio je kako ih vrijeđa kada ih nazivaju bosanskim Srbima. “Mi nismo bosanski Srbi, mi smo Srbi. Nemojte nas vrijeđati. Izazvat ćete lavinu odgovora koji neće biti pristojni. Mi smo Srbi i ništa drugo. Nema drugih Srba, postoje samo Srbi. Od nas se očekuje da Bošnjake nazivamo Bošnjacima, iako imamo niz prigovora na kontekst, povijest, a oni nas zovu bosanskim Srbima”, kazao je.

Okupljanje za Dan RS-a nazvao je ‘veličanstvenim’.

Komentiraj