HINA/ TANJUG / ZORAN ZESTIC /

DODIK “Sarajevo u BiH želi uvući 150 tisuća migranata prije izbora”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovno je u subotu odbacio mogućnost smještaja migranata na području srpskog entiteta optužujući bošnjačke stranke da ih motiviraju na dolazak u ovu zemlju kako bi im dodijelili državljanstvo i tako utjecali na promjenu etničke i vjerske slike.
“Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa sigurnosnom službom koju vodi SDA da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali 150.000 migranata”, rekao je Dodik u subotu na konferenciji za novinare.
Rekao je da će migrantima vlasti u Sarajevu regulirati status azilanta, a zatim se potruditi i da dobiju državljanstvo BiH.

Odbacio je mogućnost njihova razmještaja u Republici Srpskoj.
“Odbacujemo svako lociranje mjesta kao što su Banja Luka, Trebinje, Prijedor, Gradiška. Sve je to predviđeno da se ovdje stacionira po dvije-tri tisuće migranata”, rekao je Dodik.
rekao je da bi razmještanje migranata podrazumijevalo “ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj”, te promjenu etničke i vjerske strukture u BiH.
Predsjednik RS-a naveo je i kako središnje vlasti u BiH manipuliraju brojem migranata koji su ušli u zemlji tvrdeći da ih je u stvari pet puta više. Po službenim podacima od početka nove migrantske krize krajem prošle godine u BiH je ušlo više od 5.200 migranata. Dodik je pak ocijenio kako su središnje vlasti BiH u rasulu te da nemaju stvarne podatke budući brojni migranti ulaze u zemlju putem ilegalnih prijelaza.

Komentiraj