hina

DODIK “Postoji “dramatični plan” za propast listopadskih izbora”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u srijedu je ustvrdio kako postoji “tajni plan” čiji je cilj da se na području Banje Luke onemogući provedba općih izbora koji su u Bosni i Hercegovini zakazani za 7. listopada.

Javni servis RTRS koji je pod Dodikovom kontrolom tijekom dana je kao ekskluzivu na svom portalu objavio njegovu izjavu o postojanju “dramatičnog plana da se 6. listopada od Banje Luke napravi grad-slučaj”.

Rječ je o izvatku iz šireg intervjua a Dodik u njemu na konfuzan način tvrdi kako je netko dogovorio da netko otme odnosno zauzme 50 kamiona koji bi uoči izbora trebali dovesti glasački materijal u Banju Luku.

“Ako to ne prođe oni bi 6. listopada organizirali miting kako bi na njemu nešto kao politički govorili. Onda će stranci u Sarajevu reći kako je to miješanje u izbornu šutnju, poništavaju se izbori u Banjoj Luci i samo se od Banje Luke pravi slučaj”, kazao je Dodik.

Iako u izvatku iz intervjua ne pojašnjava tko stoji iza navodnog scenarija iz konteksta se da zaključiti kako se Dodik zapravo obračunava s pokretom “Pravda za Davida” čiji pripadnici već mjesecima traže cjelovitu istragu o smrti mladića Davida Dragičevića koji je pod nerazjašnjem okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci potkraj ožujka.

Davidov otac Davor je na jednom od okupljanja koja se i dalje svakodnevno održavaju na Trgu krajine u Banjoj Luci zaprijetio kako neće biti izbora 7. listopada ukoliko se do tada ne otkrije tko je odgovoran za smrt njegova sina za kojega tvrdi kako je ubijen odnosno da nije nastradao nesretnim slučajem kako to tvrdi policija.

“U Banjoj Luci će sigurno biti održan veliki skup dan pred izbore”, potvrdio je Dragičević posljednji put 27. srpnja ističući kako ga ne zanima izborna šutnja ali i kako mu ne pada na pamet tražiti dopuštenje za takvo okupljanje.

Dodik je ranije optužio Davora Dragičevića da politizira smrt svog sina i stavlja se u službu oporbenih stranaka.

Dragičević je takve optužbe odlučno odbacio tvrdeći kako je upravo aktualna vlast u RS-u predvođena Dodikom ta koja je pokušala politički utjecati na tijek istrage s ciljem prikrivanja počinitelja ubojstva.

Komentiraj