DODIK: “Posjet Hrvatskoj je službeni, razgovarat ćemo o nepoštovanju Daytona”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će danas s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarati o “nepovoljnom djelovanju visokih predstavnika u BiH i nepoštovanju Daytonskog sporazuma”, objavila je Radio televizija Republike Srpske (RTRS).

“Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić svo ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate”, rekao je Dodik.

Dodik je kazao da je posjet Zagrebu “službeni”, dodajući kako “ni bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, niti Komšiću nitko ne brani da idu bilo kamo”.

Dodik se u Zagrebu prvo sastao s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem, te mu uručio donaciju Vlade Republike Srpske od 100.000 eura za obnovu Saborne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu, koja je oštećena u potresu.

Mitropolit Porfirije je na sastanku s Dodikom rekao da je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije posjet nekog stranca, nego nekoga tko je blizak, prenio je RTRS.

Komentiraj