HINA/ Slavko VUKADIN

Dodik kaže kako se Srbi, Hrvati i Bošnjaci moraju dogovoriti o budućnosti BiH

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je u nedjelju kako će se Srbi, Bošnjaci i Hrvati morati dogovoriti o budućnosti zemlje ustvrdivši da su sada svi nezadovoljni njezinim funkcioniranjem koje se održava međunarodnim protektoratom.
“Bošnjaci misle da treba nestati Republika Srpska da BiH bude cijeli prostor, a Sarajevo postane epicentar svih događanja. Hrvati su potpuno nezadovoljni stanjem u Federaciji BiH i najradije bi, kada bi bili u mogućnosti, uspostavili svoju teritorijalnu političku cjelinu, a mi Srbi ne vidimo budućnost u BiH”, rekao je Dodik u izjavi za medije.

Rekao je kako je zbog odluka visokih predstavnika koji su pogodovali Bošnjacima, zemlja došla u stanje potpune paralize na razini BiH.
“Ovo sigurno nije način na koji se može kretati BiH i osigurati uspjeh svih. BiH se danas pokazuje kao smetnja za razvoj bilo kog entiteta, županije ili naroda unutar nje. BiH je pod međunarodnim protektoratom i to mora prestati”, dodao je Dodik.
Po njegovim riječima u predstojećem razdoblju morat će doći do “razgovora tri naroda o tome kako će se ići dalje u BiH”.
Smatra kako najveću zapreku postizanju toga dogovora predstavlja međunarodna zajednica koja od naroda u BiH pokušava napraviti bezličnu smjesu.

Komentiraj