Dodik je prije četiri godine vrijeđao Milanovića

Iskompleksiranim” i “pola dana partizanom, a pola ustašom” nazvao je prije četiri godine Milorad Dodik Zorana Milanovića, koji ga danas, kao predsjednik Republike, prima na Pantovčaku, podsjetio je dnevnik.hr.

U kolovozu 2016, reagirajući na Milanovićeve izjave s jednog sastanka s predstavnicima hrvatskih branitelja, Dodik je kazao kako te izjave dokazuju kako “u Hrvatskoj o Srbima misle isto i na ljevici i na desnici”.

“Milanović je po više osnova iskompleksiran političar i čovjek”, izjavio je tada Dodik, dodajući kako mu ime “neodoljivo miriše na srpsko”.

Milanović gubi izbore, a ne shvaća zašto, kazao je Dodik, rugajući se kako “pola dana živi kao partizan, a pola kao ustaša”.

“Kao većina političara s hrvatske scene, vuče višestoljetni kompleks od Srba. Ta vrsta shizofrenije u političkom djelovanju eskalira u jednoj ovako jadnoj salvi uvreda, koje su samo izraz Milanovićeve svekolike nemoći”, izjavio je Dodik o sadašnjem hrvtskom predsjedniku, dodajući posprdno kako “u svemu može profitirati samo Thompson”, koji “sada može očekivati poziv da gostuje i na predizbornim skupovima hrvatske antifašističke ljevice”.

Komentiraj