Noćas su u Los Angelesu dodijeljene nagrade Zlatni globusi, čime je otvorena sezona nagrada u Hollywoodu. Na crvenom je tepihu, zbog otkrivanja seksualnih afera Harveyja Weinsteina, kako je i najavljivano, dominirala crna boja. Na samoj ceremoniji, koju je vodi Seth Meyers, dominirali su serija ‘Big Little Lies’ te film ‘Three Bilboards’, koji su osvojili po četiri nagrade.

Dodijelile su se nagrade u ukupno 25 kategorija – 14 filmskih i 11 televizijskih. ‘Three Bilboards Outside Ebbing, Missouri’ osvojio je nagrade za najbolji dramski film, Frances McDormant za najbolju glumicu, Sam Rockwell za najboljeg sporednog glumca, te Martin McDonagh za najbolji scenarij.

‘Big Little Lies’ slavio je u kategorijama najbolje miniserije, najbolje glumice (Nicole Kidman), najbolje sporedne glumice (Laura Dern) te najbolje sporedne muške uloge (Alexander Skarsgard).

Od ostalih nagrada, Coco je proglašen najboljim animiranim filmom, Lady Bird najboljim mjuziklom ili komedijom, Guillermo del Toro je za svoj rad na ‘The Shape of Water’ dobio nagradu za najboljeg redatelja. Gary Oldman osvojio je nagradu za najboljeg glumca u drami, Saoirse Ronan za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji, a nagrada za najboljeg glumca u istoj kategoriji otišla je u ruke Jamesa Franca.

Najboljom televizijskom dramom proglašena je ‘The Haindmaid’s Tale’, a Elisabeth Ross proglašena je najboljom glumicom. Sterling K. Brown za svoj nastup u seriji ‘This is Us’ dobio je nagradu za najboljeg glumca, a serija ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ proglašena je najboljom televizijskom serijom, mjuziklom ili komedijom. Glavna glumica iz iste serije, Rachel Brosnahan dobila je nagradu za glumu.

Najboljim glumcem u seriji proglašen je Ewan McGregor za nastup u ‘Fargu’, a najbolji glumac u komediji je Aziz Ansari (Master of None).

Komentiraj