Dodijeljene nagrade “Profesor Baltazar” najboljim zagrebačkim učenicima i mentorima

Novu nagradu “Profesor Baltazar” dodijelio je Grad Zagreb u petak učenicima osnovnih i srednjih škola koji su u netom završenoj školskoj godini postigli izvrsne rezultate.

Nagradu je dobilo 312 učenika koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto te 227 njihovih mentora. Uz plakete idu i novčani iznosi – za osvojeno prvo mjesto 2.000 kuna, za drugo 1.500, a za treće mjesto 1.000 kuna.

Također, nagrade se dodjeljuju pjevačkim zborovima i orkestrima koji su na 62. glazbenim svečanostima i na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenta glazbe osvojili jedno od prva tri mjesta.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, na čiju je inicijativu ustanovljena nagrada, čestitao je svima nagrađenima koji su se okupili u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ističući da je nagrada pokazatelj da se Grad Zagreb, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o obrazovanju.

Prema informacijama na koje se pozivaju službe Grada Zagreba, na državnim smotrama u Hrvatskoj nastupilo je 6398 učenika, od kojih je 294 iz Zagreba osvojilo jedno od prva tri mjesta.

Komentiraj