dm

Dodijeljena uvjerenja prvim drogeristima u Republici Hrvatskoj

Svečanim uručenjem Uvjerenja o osposobljavanju završeno je školovanje prve generacije drogerista u Republici Hrvatskoj.

Pedeset nezaposlenih osoba, od kojih osam osoba s invaliditetom, uspješno su završili program ‘Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama’ koji je inicirala Ustanova za obrazovanje odraslih ‘Callidus’ u partnerstvu s dm-om i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ).

Marija Halić iz HZZ-a
Marija Halić iz HZZ-a
Marko Pavić, državni tajnik pri Ministarstvu rada
Marko Pavić, državni tajnik pri Ministarstvu rada

Polaznici su se upoznali s detaljima i specifičnostima asortimana drogerija, osnovnim poslovnim procesima te temeljima marketinga i poslovne komunikacije.

Praktični dio nastave odvijao se u prodavaonicama dm-a uz mentorsku podršku šesnaest djelatnika te su polaznici iz prve ruke upoznali svakodnevna zaduženja zaposlenika u drogeriji.

Ana Fostac Krilcic - dm
Ana Fostač-Krilčić iz tvrtke dm

“dm je u Hrvatskoj prisutan već dvadeset godina tijekom kojih smo stekli vještine i znanja kojima želimo doprinijeti razvoju struke u skladu sa zahtjevima tržišta. Vjerujemo kako će ovaj projekt, koji spaja praktična iskustva naših djelatnika i suvremena teorijska znanja, dodatno doprinijeti razvoju dualnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Znanja proizašla iz ovog projekta oplemenit će sveobuhvatna edukacija u sklopu dm Akademije kojom ćemo djelatnicima dm-a osigurati specijaliziranu edukaciju za drogeriste”, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica, voditeljica Ljudskih resursa i Prodajne regije u dm-u.

Projekt ‘Osnaživanje kompetencija za zapošljavanje u drogerijama’ prvi je edukacijski program u Hrvatskoj usmjeren na razvijanje novog standarda drogerijskog zanimanja prema Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Komentiraj