hina

Dodig u Münchenu do 10. naslova

U dvoboju dvojice hrvatskih Davis Cup reprezentativaca, iskusniji, 33-godišnji Ivan Dodig, s partnerom Rajeevom Ramom, pobijedio je 29-godišnjeg Nikolu Mektića i Austrijanca Alexandera Peyu 6:3, 7:5 u finalu ATP turnira u Münchenu.

Za Dodiga je ovo ukupno deseti naslov u karijeri u konkurenciji parova, no prvi s Ramom. Šest titula ima s Brazilcem Marcelom Melom, dvije sa Španjolcem Marcelom Granollersom te jednu s Matom Pavićem.

Dodig i Ram su odlučujući break u prvom setu napravili za vodstvo od 5:3, a u drugom su prvo spasili dvije set-lopte kod zaostatka 4:5 te s još dva osvojena gema priveli meč kraju. Rajeev Ram je u Münchenu došao do 15. naslova u karijeri, a prvog na zemljanoj podlozi.

Mektić i Peya ostali su na jednom zajedničkom naslovu, osvojenom ove godine u Marrakechu, a u Münchenu su doživjeli treći finalni poraz. Bez pobjedničkog trofeja prethodno su ostali u Sofiji i Rio de Janeiru. Osim naslova iz Marrakecha, Mektić u kolekciji ima još dvije titule, obje osvojene lani s Amerikancem Brianom Bakerom.

Trijumfom u Münchenu Dodig i Ram zaradili su 250 bodova, a podijelit će 27.170 eura. Mektiću i Peyi pripada 150 bodova i novčana nagrada od 14.280 eura.

Komentiraj