Saborski zastupnik HDS-a Goran Dodig kazao je u srijedu kako su svi u Hrvatskoj za provedbu kurikularne reforme te da oko te teme postoje “stručna neslaganja”, a ne “politički protivnici”, a SDP je prozvao da ljude poziva na ulice (prosvjed), ističući kako o tako prevažnoj stvari poput reforme obrazovanja ne bi smjela odlučivati ulica.

“Počelo se razgovarati o politikama ‘za’ i ‘protiv’. Molim da mi se ukaže prstom tko je to ‘protiv’ i po čemu se zaključuje da je netko protiv. Ovdje se ne radi o političkim protivnicima, već o stručnim neslaganjima”, rekao je Dodig nakon stanke koju je zatražio u Hrvatskom saboru.

Ekspertnoj skupini za provedbu kurikularne reforme odao je poštovanje, ali i dodao kako je priznanjem bivšeg premijera, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da ju je on odabrao očigledno da je to bila politička odluka. “Sada kada su ti ljudi napravili jedna vrijedan uradak pokazalo se da on ima praznina i resorni saborski Odbor želi popuniti te praznine. Zašto ići đonom na tu logiku da se nešto popravi”, pitao se Dodig.

SDP je prozvao da poziva ljude na ulicu, odnosno na današnji prosvjed potpore kurikularnoj reformi. “Hoćemo dopustiti da o tako prevažnoj stvari ulica odlučuje. Nisam ni protiv toga da idu na ulicu, ali ako će se ta prevažna tema događati na ulici pitam se što nam to treba”, rekao je.

Istaknuo je kako hitnost kurikularne reforme nije imperativ te pozvao na toleranciju oko nastavka reforme i da se na kvalitetan način doradi ono što u njoj nije dobro.

Reformist Radimir Čačić obrušio se, nakon stanke koju je zatražio, na “nepravedne” kriterije raspodjele novca Ministarstva regionalnog razvoja. Tvrdi kako su novce dobili uglavnom oni gradovi i općine gdje je na vlasti HDZ-ova koalicija.

Komentiraj