Doček za veslače i judo reprezentaciju. Valent Sinković: “Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini”

Zlatna veslačka braća Valent i Martin Sinković, brončani veslač Damir Martin i judo reprezentacija vratili su se s Olimpijskih igara u Tokiju. U zagrebačkoj zračnoj luci priređen im je svečani doček.

“Ispisali smo povijest svjetskog veslanja. Nitko to nikada nije prije napravio. I da ne osvojimo više ništa, sve smo napravili. Ali, u sebi imamo vatre za još toga”, poručio je Martin Sinković.

Valent Sinković zahvalio se svima na dočeku. “Martin i ja godinama već govorimo da imamo super uvjete. Jarun, kao mjesto za treniranje veslača, pokušat ćemo progurati za neke buduće generacije. Tome će pridonijeti iduća natjecanja. Nas dvojica dajemo tome svu podršku. Bilo je uspona i padova. Nećemo više nikad nastupiti u ovoj disciplini. Sa zadovoljstvom se vraćamo u našu prirodnu disciplinu. U Tokiju je bila prekrasna atmosfera između nas hrvatskih sportaša, bodrimo jedni druge i bit će još medalja”, istaknuo je.

Damir Martin okupljenima je rekao da medalju posvećuje svojoj obitelji – supruzi, bratu i roditeljima. “Malo mi je falilo da osvojim srebro i potvrdim ono iz Rija. Zbog toga sam malo žalostan, ali zbog svega ostalog sam presretan. Veseli me što je natjecanje u Parizu za tri godine, a ne za četiri”, poručio je.

Barbara Matić, koja je na Olimpijadi osvojila peto mjesto, rekla je da je dalas ve od sebe i da joj je žao što nije uspjela osvojiti medalju. “ure su se jednakim žarom borile i dale su sve od sebe. Nadam se da smo napravile put drugima i dali motiva bolje i jače te da ćemo drugi put biti uspješniji”, rekla je.

Komentiraj