Dobrović: Za Jakuševec će se izdati okolišna dozvola za aktivnosti koje su dopuštene

Ivica Galovic/ PIXSELL

Tehnički ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u petak je na upit novinara hoće li udovoljiti pozivu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i izdati novu okolišnu dozvolu za odlagalište otpada Jakuševec, jer je prethodnu poništio Upravni sud, poručio kako će se okolišna dozvola izdati za aktivnosti koje su dopuštene u okviru tih mogućnosti.

“Takva pitanja se ne rješavaju dan-dva prije izbora. Dakle, to su ozbiljna pitanja. Mi ćemo proučiti dokumente koji su stigli sa Suda i naći ćemo rješenje. Svakako će se okolišna dozvola izdati za aktivnosti koje su dopuštene u okviru tih mogućnosti”, odgovorio je ministar Dobrović na pitanje hoće li izdati novu okolišnu dozvolu za odlagalište otpada Jakuševec, a što je sinoć od njega zatražio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare. Bandić je  izvijestio da na tužbu Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec, Upravni sud donio presudu protiv Ministarstva zaštite okoliša, i poništio okolišnu dozvolu za to odlagalište otpada.

Dobrović je danas rekao kako će Grad Zagreb u tome biti partner Ministarstvu, ali napominje da nema potrebe o tome raspravljati na prečac.

Na pitanje znači li to da je Ministarstvo dobilo taj dokument sa Suda, ministar Dobrović odgovorio je potvrdno. “Dobili smo i smatramo da se to može bez problema riješiti. Ono što je bitno je da Grad Zagreb krene u smjeru kako smo to predvidjeli Planom – dakle uspostava sadržaja koji nude odvojeno prikupljanje otpada, recikliranje, kompostiranje”.

Kaže kako misli da tu postoji suglasje.

“Međutim, evo, nakon ovih izbora mislim da će se stvoriti prilike da se zajedno krene u tom smjeru, snažnije”, istaknuo je ministar Dobrović u zagrebačkom Resniku gdje je kao kandidat Mosta nezavisnih lista u II. izbornoj jedinici zajedno sa svojom kolegicom saborskom zastupnicom i kandidatkinjom u VI. izbornoj jedinici Jasnom Matulić održao konferenciju za novinare na temu “NE spalionici, DA ekološkom gospodarenju otpadom”.

Komentiraj