HINA /Zvonimir KUHTIĆ

DOBROVIĆ “Svjedočili smo patetičnom iskazu Ivice Todorića”

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u srijedu je za N1 komentirao političku situaciju u Hrvatskoj.

O sjednici Vlade na kojoj je razrješen, zajedno sa Mostovim kolegama Vlahom Orepićem i Antom Šprljom, Dobrović kaže da je vrlo važne jer je na njoj donesena odluka i stvorile se prilike za otvoriti jednu novu stranicu hrvatske povijesti. “Postoje prilike da se jednom zauvijek uvijek riješi pitanje plaćanja, odnosno neplaćanja”,kaže Dobrović.

“Sva postupanja morala bi dovesti do njegovog izuzimanja. I moralno i etički je normalno da Marić odstupi sa svoga mjesta”, ističe dodajući kako smatra da se duže vrijeme gomilala određena nezadovoljstva radom Mostovih ministara, koji su se držali određenih principa i pokazali da su vjerodostojni.

“Ovo je praksa gdje se štite veliki. Svjedočili smo patetičnom iskazu Ivice Todorića, koji je rekao da sve što ima predaje hrvatskoj državi. A to je 40 milijardi duga. Čovjek koji pliva u novcu nama cinično prepušta dugove i sve gospodarstvo koje je vezano uz koncern”, poručio je Dobrović.

Komentirao je i jučerašnju izjavu Davora Ive Stiera o razlazu HDZ-a i Mosta te izborima kao najboljim rješenjem. “Ja mislim da je to principijelna izjava, radi se o tome da su temelji na kojima se gradila ova koalicija i partnerstvo u Vladi izigrani, jer su u prvi prioritet dovedene stvari koje nisu prihvatljive oba partnera. Agrokor je očito povod, neke druge stvari naravno izlaze na čistac, ali očito je došlo vrijeme da se upitaju glasači što o svemu tome misle”, rekao je Dobrović dodajući kako će biti zanimljivo na koji će se način potvrditi novi ministri.

Komentiraj