HINA/ Daniel KASAP

DOBROVIĆ “Povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se Mariću”

Nakon što je u četvrtak HBOR objavio audiosnimku sjednice Nadzornog odbora HBOR-a održane 20. prosinca 2016. na kojoj se raspravljalo o kreditima društvima Zvijezda d.d., Ledo d.d., Jamnica d.d. i PIK Vrbovec d.d. Mostov Slaven Dobrović ispričao se ministru financija Zdravku Mariću.

“Ja sam preslušao snimku, povratio sam sjećanje i moram reći da sam pogriješio, ispričavam se ministru Mariću i javnosti, bio je na sjednici, ali se izuzeo od rasprave i očito sam zamijenio uloge njegove s nekim drugim. Pogriješiti se može, ispričati se mora”, izjavio je Dobrović za N1.

Podsjetimo, na snimci koja je danas objavljena, Marić se na početku sjednice uzdržava od diskusije i glasanja. “Ja, kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, ja se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu”, rekao je ministar Marić na početku i otvorio raspravu. Nakon ove rečenice, ministra Marića više se nije moglo čuti u razgovoru.

Dobrović je prije nekoliko dana optužio maričća da je članovima Nadzornog odbora HBOR-a sugerirao da glasuju za odobrenje kredita Agrokoru teškog 48,3 milijuna eura. Ministar financija poručio je da očekuje ispriku od bivšeg Mstovog ministra, te najavio tužbu za klevetu ukoliko je ne dobije.

Komentiraj