Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DOBROVIĆ O POSKUPLJENJU PLINA ‘Uskoro donosimo odluku’

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović poručio je iz Bruxellesa kako se na temu plina “intenzivno pregovara ovih dana te da je još prerano reći rezultat”.

“Mi u Vladi činimo sve ne bi li se pregovorima između našeg proizvođača, našeg novog regionalnog opskrbljivača i niz drugih lokalnih opskrbljivača doveli do rješenja koje će za građane značiti praktički ostajanje na istoj cijeni”, rekao je Dobrović. Odluka se može očekivati vrlo brzo. To je tema razgovora ovih dana.

“Bit će jasno, prerano je za dati detaljne odgovore, uskoro će se prezentirati model i vidjet će se gdje, tko i koliko se pomaknuo u odnosu na ono što može i što mu je na raspolaganju. Vjerujemo, idemo za tim da zaštitimo potrošače”, rekao je Dobrović. Odluka o svemu tome treba se donijeti do srijede, 1. ožujka.

“Da, vrlo brzo će biti sjednica Vlade na tu temu. Ali, kažem, prethodno se mora doći do dogovora. Znat ćete sve na vrijeme”, rekao je ministar ne otkrivajući zapravo ništa. Rekao je i da se razmatraju modeli oko otkupa MOL-ovih dionica INA-e sukladno kriterijima koji su usvojeni na sjednici Savjeta te da je to proces koji također traje. Na pitanje koliko je potrebno novca za takvu transakciju, Dobrović je odgovorio kako i za to treba vremena.

“Naravno to je vrlo važno pitanje, međutim za odgovor na takvo pitanje potrebno je napraviti puno toga. Radi se o tome da će se trebati angažirati posebni savjetnik na procjeni dakle onoga što se kupuje”. Dobrović se osvrnuo i na proces tužbe za poništaj arbitražnog pravorijeka o INA-i.

“Proces ide, naši svjedoci su pripremljeni i nadamo se dobrom rezultatu”, poručio je Dobrović.

Komentiraj