DOBROVIĆ: “Nisam potpisao rješenje zato što sam uvažavao nalaze stručnih službi”

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović danas se priključio Domovinskom pokretu Miroslava Škore. Dobrović kaže kako se uključio u politiku kako bi mijenjao Hrvatsku na bolje.

Domovinskom pokretu se pridružio, na poziv Škore, jer se “radi o udruženju koje poštuje i njeguje timski rad, a u fokusu je promjena Hrvastke na bolje.”

“Želim naći onaj isti žar kao što sam ga imao. Predložio sam da pomažem kao vanjski stručnjak koji ima neka iskustva u Vladi. Pregovore nismo završili. O konkretnim mjestima na listama nismo razgovarali”, rekao je Dobrović za N1.

Osvrnuo se na aferu Josipe Rimac i prokomentirao zašto on nije potpisao rješenje koje je potpisao ministar Tomislav Ćorić.

“Nisam to potpisao zato što sam uvažavao nalaze stručnih službi. Hrvatska agencija za okoliš i prirodu i Udruga za zaštitu prirode su naložili da je obavezna izrada glavne ocjene o prihvatljivosti… Politički sam stajao iza tog rješenja stručnih službi. Bilo je velikih pritisaka, raznih… Bašić je bio u mom uredu, bio je prilično arogantan nastup u kojem se tražio da to mora biti… Pritisci uvijek postoje”, rekao je.

Komentiraj