Dino Stanin/PIXSELL

DOBRI REZULTATI: Zadarska županija sa 8 posto više turista u srpnju

Na području Zadarske županije u ovogodišnjem srpnju boravilo je nešto malo više od 462 tisuće turista ili 8 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, a isti postotak rasta ostvaren je i s 3,7 milijuna noćenja, doznaje se iz Turističke zajednice te županije, u kojoj su zadovoljni takvim kretanjima te očekuju sličan nastavak i do kraja ljetnog dijela sezone.

Dobar turistički srpanj u Zadarskoj županiji znatno je pridonio i rezultatima za prvih sedam mjeseci ove godine tijekom kojih se u toj županiji odmaralo 841,2 tisuće turista ili 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, a nešto malo veći porast od 7 posto zabilježen je s 5,6 milijuna noćenja.

 

  • Prema vrstama smještaja najviše turista u sedam mjeseci boravilo je u privatnom smještaju, koji bilježi najveći porast u odnosu na prošlu godinu, od 11 posto,

 

I u srpnju i u sedam mjeseci u Zadarskoj županiji i domaćih i stranih turista te njihovih noćenja bilo je više nego prošle godine, pri čemu su strani turisti uobičajeno činili glavninu prometa.

Samo u srpnju stranih turista u toj županiji je bilo 381,1 tisuću, a njihovih noćenja gotovo 3 milijuna, što su porasti od 9 odnosno 10 posto u odnosu na lanjski srpanj, dok ih je u sedam mjeseci došlo gotovo 7 posto više ili 689,8 tisuća koji su ostvarili 4,2 milijuna noćenja ili 8 posto više.

Među stranim turistima u sedam mjeseci najviše je u Zadarskoj županiji bilo Slovenaca, Nijemaca, Austrijanaca, Čeha, Poljaka, Slovaka, Mađara, Francuza i Talijana, pri čemu su svi zabilježili poraste u odnosu na lani.

Prema vrstama smještaja najviše turista u sedam mjeseci boravilo je u privatnom smještaju, koji bilježi najveći porast u odnosu na prošlu godinu, od 11 posto, a slijede hoteli i turistička naselja s porastima od po 4 posto te kampovi u kojima je bilo 8 posto više turista.

Komentiraj