EPA/PETER DaSILVA

‘Dobra vila’ Zuckerberg ublažila prijetnju ‘zločestog’ Trumpa

Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg u srijedu je stao u obranu muslimana poručivši im da su dobrodošli u Sjedinjene Države reagirajući na poziv republikanca Donalda Trumpa da se muslimanima zabrani ulazak u zemlju.

“Želim se pridružiti onima koji podržavaju muslimane u našoj zemlji i cijelom svijetu”, napisao je Zuckerberg na svojoj stranici Facebooka.

Poruku je objavio nakon eksplozije mržnje protiv muslimana zbog pariških napada u studenome, napada u San Bernardinu u Kaliforniji i poruke milijardera Trumpa koji se nada dobiti stranačku nominaciju za predsjedničke izbore.

“Kao židova, roditelji su me naučili da moramo uvijek ustati protiv napada na bilo koju zajednicu. Čak i ako taj napad danas ne cilja nas, napadi na slobodu bilo koje zajednice u konačnici će štetiti svima”, napisao je Zuckerberg.

“Ako ste muslimani u ovoj zemlji, kao predsjednik Facebooka, želim da znate da ćete uvijek biti dobrodošli ovdje i da ćemo se boriti da zaštitimo vaša prava i stvorimo ozračje mira i sigurnosti”, napisao je Zuckerberg.

I want to add my voice in support of Muslims in our community and around the world.

After the Paris attacks and hate…

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, December 9, 2015

Komentiraj