Screenshot/YouTube

DOBNA DISKRIMINACIJA U HOLLYWOODU Anne Hathaway: Ne mogu se žaliti, i ja sam od toga nekad imala koristi

Glumica Anne Hathaway vjerojatno nije očekivala kako će ju Hollywood u 32. godini smatrati – starom. Glumica nagrađena Oscarom za ‘Jadnike’ vjerojatno se pita kako glumice osam godina mlađe od nje dobivaju uloge starijih žena. Ali, sama priznaje kako je zbog ove dobne diskriminacije Hollywooda i sama profitirala u prošlosti.

“Ne mogu se žaliti zbog toga, i ja sam od toga imala koristi. Kad sam bila u ranim dvadesetim godinama, dobivala sam uloge koje su bile napisane za žene u pedesetim godinama. Sada uloge dobivaju 24-godišnjakinje, a ne ja koja imam 32 godine. Ne mogu se ljutiti zbog toga, tako je kako je”, rekla je u intervjuu za Glamour.

 

  • Hathaway kaže da ne dopušta da ju takve stvari deprimiraju. Na svojoj strani ima, kaže, iskustvo i solidnu reputaciju.

 

 

Ton Hathaway čini se pomirljivijim od nekih starijih glumica koje su nedavno progovorile o predrasudama prema starijim glumicama – među njima su elen Mirren, Emma Thompson i Maggie Gyllenhaal. Gyllenhaal su rekli kako je sa 37 godina prestara kako bi igrala ljubavnicu 55-godišnjeg muškarca.

“Ova stvar s godinama je suluda. Ali, uvijek je bilo tako. Kad sam bila mlada, govorila sam kako ću sa 35 godina morati nekoga eshumirati kako bi igrao mog lčjubavnika. Ništa se nije promijenilo, štoviše situacija je samo gora”, rekla je Thompson za Vulture. “Još u Razumu i osjećajima, ljudi su govorili da sam prestara za Hugh Granta. Bio je godinu dana mlađi od mene.”

Komentiraj