Dobitnica Emmyja Tatiana Maslany u ulozi Marvelove ‘She-Hulk’

 

Kanadska glumica Tatiana Maslany (34) utjelovit će lik ‘She-Hulk’ u TV seriji koja je najavljena na platformi Disney+. Maslany je 2016. godine osvojila nagradu Emmy za ulogu više od deset klonova žene koja pokušava pobjeći svojoj prošlosti u seriji ‘Siročad’ (‘Orphan Black’). Ova znanstveno-fantastična serija prikazivala se od 2013. do 2017. godine.

Ovo je prvi iskorak kanadske glumice u svijet superheroja, a glumit će lik ‘She-Hulk’ koji se pojavljivao u američkim stripovima u izdanju Marvel Comicsa. Stvorili su je Stan Lee i John Buscema, a prvi put se pojavila 1980. godine u The Savage She-Hulk #1. Ipak, ovaj lik neće biti poznat većini javnosti. Alter-ego ‘She-Hulk’ odvjetnica je Jennifer Waltera, koja je ujedno i rođakinja Brucea Bannera, kojeg svi poznajemo kao Hulka.

U opisu lika na YouTube kanalu Marvela stoji da je Jennifer ‘opaka odvjetnica koja probija staklene stropove’. Nakon što je ustrijele, spasonosna transfuzija krvi dolazi od Brucea Bannera i pretvara ju u ‘divovsko zeleno bijesno čudovište’. Ipak, ova se odvjetnica nauči suzdržavati i smiriti dok je u obliku Hulka, za razliku od svog rođaka. Njezin je lik, kako je opisao Marvel, zabavniji od samog Hulka, jer ‘svoju senzacionalnu snagu potkrijepljuje humorom i samopouzdanjem’. Nakon što se preseli u New York, Jennifer surađuje s Osvetnicima i ekipom iz ‘Fantastične četvorke’, a bori se protiv zločinaca i na sudu, i to ne u svom ljudskom obliku.

Vijest o dodjeli uloge Maslany prokomentirao je i Mark Ruffalom, koji u franšizi ‘Osvetnici’ glumi Hulka. “Dobrodošla u obitelj”, napisao joj je.

Sve do sada lik ‘She-Hulk’ nikada nije imao isti tretman kao Hulk, koji je kroz godine dobio vlastiti crtić, TV seriju, nekoliko filmova. Njen se lik kratko pojavljuje u crtiću iz 1983. godine, u kojem je središnju ulogu ipak dobila Wonder Woman. U planu je bio film o ovom liku, s Brigitte Nielsen u glavnoj ulozi 1991. godine, ali nikada nije prošao fazu promotivnih snimki.

S ogromnim uspjehom Marvelovih ‘Osvetnika’ i ženskih likova Kapetanice Marvel, Crne udovice i Wonder Woman (DC Comics) očito je došlo vrijeme za još jedan ženski lik.

Uskoro se očekuje i premijera drugog filma ‘Wonder Woman’ s Gal Godot u glavnoj ulozi, kao i ‘Crne udovice’ sa Scarlett Johanssen.

Komentiraj