Dobio punomoć od 89-godišnjaka, oštetio ga za više od 750 tisuća kuna, plaćao čak i TV račune punici

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 73- godišnjakom zbog sumnje da je nakon dobivene punomoći po računu 89-godišnjaka, provodio razne transakcije, a između ostalog, od njih plaćao i račune za struju.

“Sumnja se da je od siječnja 2017. do rujna 2019. godine temeljem punomoći oštećenog, potpisane i ovjerene u banci u Zagrebu na Radničkoj cesti, a kojom je oštećeni kao vlasnik tekućeg računa opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima po tom računu, nakon primljenih uplata na ime prodanih dionica oštećenog i uplata od strane državnog fonda proveo više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun”, priopćili su iz policije.

Osim izvršenih transakcija, 73-godišnjak je osumnjičen i da je s tekućeg računa oštećenog kupovao, plaćao račune televizijske pristojbe za punicu kao i troškove potrošnje struje te 89-godišnjaku u navedenom periodu nanio ukupnu novčanu štetu u iznosu od 761.404 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj