Jurica Galoic/PIXSELL

DOBIO IZVAREDAN OTKAZ Vozač izbacio 12-godišnjakinju iz busa usred magistrale

Dvanaestogodišnja Jana Kic u utorak se našla na magistrali oko 22 sata. Nije odlutala, već ju je iz autobusa izbacio vozač jer nije imala ispravnu kartu. Djevojčica je iz Rogoznice krenula za Zagreb Croatia busom. Na stanicu ju je dopratila teta, a u Zagrebu ju je trebala dočekati majka.

Djevojčica se na autobus ukrcala s povratnom kartom Čazmatransa, za koju je djelatnica majci rekla kako neće biti nikakvih problema. Ali, nedugo nakon što je autobus krenuo za Zagreb, dvanaestogodišnjakinja je nazvala majku i rekla joj kako je vozač želi izbaciti iz autobusa.

Majka Marina Suručić Kic za Radio Sljeme je ispričala kako je vozač njenoj kćeri rekao da nema kartu za taj autobus te kako ili može izaći na sljedećoj stanici van ili kupiti novu kartu. Ali, djevojčica je sa sobom imala samo 50 kuna, što joj nije bilo dovoljno za kartu (koja jošta 158 kuna). Uzaludni su bili pokušaji majke da vozača zamoli da pusti djevojčicu do Zagreba, a da će ona platiti kartu po dolasku.

Nije pomoglo. Djevojčica se našla sama na magistrali, a majci preko telefona nije znala reći ni gdje se točno nalazi. Izašla je, naime, na nekom ugibalištu beu ikakvih oznaka. “Pa kakav je to čovjek koji može dijete tako izbaciti van! Prihvaćam svoju krivnju što sam je poslala s tom kartom, ali sam dispečerki više puta napomenula da je riječ o karti Čazmatransa”, ispričala je majka ne shvaćajući kako su brojni putnici u autobusu samo gledali bez da je bilo tko ponudio pomoć.

Direktor Croatia busa danas je potvrdio za Radio Sljeme kako je spomenuti vozač dobio izvanredan otkaz.

Komentiraj