Dobio i kaznu od 30 tisuća kuna: Državni inspektorat zapečatio je Klarićevu teretanu

Andrija Klarić u ponedjeljak je, unatoč protuepidemijskim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj, otvorio vrata svoje teretane na zagrebačkoj Trešnjevci. Priveden je i ispitan u policiji, a potom zadržan kod policijskog nadzornika gdje je čekao ispitivanje u Tužiteljstvu.

Državni inspektorat u utorak je izvijestio da će teretana biti zapečaćena.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavli su iz Inspektorata.

Inspektori Civilne zaštite, također, vlasniku teretane su odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna. Obje su minimalne, prenosi N1.

O pečatu na vratima osvrnuli su se i na stranici teretane na Facebooku. “Na naš gym stavljen je pečat koji znači, ne samo da ne možemo raditi unutra, već i to da ne možemo unutra ući po naše stvari ili voditi online trening. Ne znamo još koliko će pečat biti na vratima, ali koliko god bude, on nas ne spriječava da dođemo na Trg bana Josipa Jelačića u srijedu 3. 2. 2021”, napisali su.

‘Što mogu izgubiti?’: Otvorio teretanu na Trešnjevci, odvela ga policija

U Zagrebu otvorio teretanu, bit će prijavljen zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Vlasnik teretane koji je otvorio usprkos zabrani ostaje u pritvoru

Odvjetnik uhićenog vlasnika teretane: “Htio je ukazati na stanje u kojem su ljudi iz uslužnih djelatnosti”

Komentiraj