Dobermann po drugi put osvojio Kutiju šibica

Pobjednik ovogodišnjeg, 49. izdanja najstarijeg i najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira “Kutije šibica” je momčad CB Dobermann koja je u finalu boljim izvođenjem sedmeraca svladala Biberon Marasku s ukupnih 5-4. Nakon 40 minuta igre rezultat je bio 1-1, da bi odluka o pobjedniku pala u četvrtoj seriji raspucavanja kada je vratar Dobermanna Luketin obranio udarac Jelavića, a potom je Horvat bio siguran izvođač posljednjeg sedmerca.

U finalu s malo prilika Dobermann je poveo golom Slovenca Čujeca u 28. minuti nakon lijepe kombinacije i izvedenog kornera, da bi Biberon do poravnanja stigao 18 sekundi prije isteka vremena preko Novaka u situaciji kada su uveli šestog igrača umjesto vratara.

U prve tri serije raspucavanja svi igrači su bili precizni, a onda je Luketin izrastao u junaka zaustavivši pokušaj Jelavića.

Za Dobermann je ovo drugi naslov pobjednika “Kutije”, najbolji je bio i 2015. godine.

Pobjednik 13. izdanja veteranskog turnira je momčad Meteorplasta iz Ljutomera koja je također nakon izvođenja sedmeraca svladala Senjak hotele s ukupnih 4-3, nakon 40 minuta igre također je bilo 1-1.

Odigrano je i četvrto izdanje ženskog turnira, a pobjednice su igračice ekipe Konoba Tomić Brač-Beach bar Cool Split koja je u finalu nadigrala Stomatološki centar Flegar sa 2-0.

Komentiraj