DOBAR REZULTAT Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Ljubljani

[quote_box_center]

  • Najbolji hrvatski gimnastičar, Čakovčanin Filip Ude, osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Ljubljani
  • Ude je u finalu za vježbu sa startom 6,7 dobio ocjenu 15,175
  • Bolji je bio samo Ukrajinac Oleg Vernajev (15,275), baš kao i u kvalifikacijama dan prije

[/quote_box_center]

Najbolji hrvatski gimnastičar, Čakovčanin Filip Ude, osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Ljubljani. Ude je u finalu za vježbu sa startom 6,7 dobio ocjenu 15,175. Bolji je bio samo Ukrajinac Oleg Vernajev (15,275), baš kao i u kvalifikacijama dan prije.

Filip Ude osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Ljubljani
Filip Ude osvojio je srebrnu medalju na konju s hvataljkama na Svjetskom kupu u Ljubljani

Ude je napravio grešku na elementu Wugonian, raširio je noge što mu je odnijelo pola boda i zlato.

“Ovo natjecanje za nas je vrlo važno jer je to bila zadnja provjera prije Europskog prvenstva koje nas za dva tjedna čeka u Montpellieru. Željeli smo napraviti modelno situacijsko natjecanje i jako smo zadovoljni Filipovim pristupom”, rekao je Udeov trener Igor Križimski.

Odradio zacrtani plan

“Zadovoljan sam trenutnom formom, ali i učinkom do sada. Na svim natjecanjima na kojima sam nastupao ove godine odradio sam zacrtani plan. Definitivno, višebojski trening i trening samo jedne sprave je drugačiji i sada sam siguran da smo kao tim napravili dobar odabir natjecanja i način pripreme. Pucam od snage i samopouzdanja. Prije se iz takvih situacija kakvu sam imao danas u finalu ne bih izvukao već bih pao, a sada baš osjećam ratnika u sebi”, komentirao je Ude nakon finala.

U finalu partera, vodeći iz kvalifikacija, Osječanin Tomislav Marković zauzeo je četvrto mjesto s ocjenom 14,650. Za brončanim Kinezom Wu Diom zaostalo je samo 0,025 bodova. Najbolji je bio Bart Deurloo sa 14,850 bodova.

Komentiraj

Source:V.T./Hina