FaH

DOBAR “NOS”: Policijska kuja Lana u automobilu nanjušila 11,2 kilograma marihuane

Zahvaljujući kuji Lani, policijskom psu za otkrivanje droga, i njenom istančanom njuhu zagrebačka je policija zaplijenila 11,2 kilograma marihuane vrijedne 220.000 kuna, te uhitila 42-godišnjaka koji je “travu” skrivao u automobilu.

Policija je u subotu priopćila kako je osumnjičenika kazneno prijavila za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, nakon što ga je prije dva dana na odmorištu Ježevo sjever uz autocestu Zagreb-Lipovac zaustavila u automobilu vinkovačkih registaracija.

U kontroli vozila sudjelovala je i kuja Lana, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge na području stražnjeg sjedala. Uz sudski nalog automobil je pretražen te je ispod stražnjeg sjedala i tapecirunga bočnih strana prtljažnog prostora pronađeno deset paketa s marihuanom, ukupno teškom 11,2 kilograma i vrijednom oko 220.000 kuna. U uličnoj prodaji na malo cijena bi, tvrde u policiji, dosegla i znatno veći iznos.

 Napominju kako je Lana tijekom prošlogodišnjeg kolovoza također bila glavni policijski “alat” u sprječavanju krijumčarskog lanca droge, kada je na graničnom prijelazu Bregana–Obrežje na izlazu iz Hrvatske u “renaultu” makedonskih registracija pronašla 6,3 kilograma heroina, vijednog oko 1,4 milijuna kuna.

Komentiraj