Do novca za obrazovanje uz brze pozajmice

Ako ste student, onda je moguće da već imate studentski kredit. To je definitivno jedna od najpovoljnijih opcija pozajmljivanja novca koju možete dobiti. No, ako trebate veći novčani iznos, morate razmotriti druge mogućnosti kreditiranja.

Koje opcije imate?

Prvo morate odrediti koliko trebate posuditi i na koliko dugo. Treba li vam iznos do 10.000 kuna, kratkoročne brze pozajmice su opcija za vas. Obično imaju rok otplate do godinu dana. S druge strane, ako vam je potrebna veća količina novca, trebali biste umjesto toga razmotriti dugoročne kredite. Kod dugoročnih kredita dostupni iznosi sežu i do nekoliko stotina tisuća kuna, a rokovi otplate mogu biti i duži od 20 godina.

Kada čujete o ponudama brzih pozajmica i kredita, vjerojatno vam je prvi instinkt držati se podalje od njih. To je zato što su krediti u posljednjih nekoliko godina stekli jako lošu reputaciju i o takozvanim “lošim” kreditima se svakodnevno sluša. Stvar je u tome da su ljudi koji se žale na loše kredite zapravo loši dužnici. Vjerojatno su dobili odobrenje kredita unatoč njihovoj lošoj kreditnoj sposobnosti, zbog čega nisu ostvarili povoljne uvjete.

Kratkoročni krediti također nikada ne traže zalog kao osiguranje u slučaju neotplaćivanja, pa vas zajmodavac ne može prisiliti da prodate svoj dom ili automobil. Zbog toga moraju nametnuti više kamatne stope pojedincima za koje procjenjuju da su rizični dužnici (isto tako pružaju niže kamatne stope dobrim dužnicima).

Ako ovo zvuči kao nešto za vas, možete provjeriti pozajmice na Matchbankeru. Matchbanker je platforma s dugogodišnjim financijskim iskustvom, koja umjesto vas pronalazi dostupne ponude kredita ili zajmova i okuplja njihove uvjete na jednom mjestu. Usporedbom ponuda osiguravate odabir najpovoljnije opcije, te štedite vaše vrijeme i novac.

Kako se procjenjuje dobar dužnik?

Ovaj vodič nije precizan jer procjena ovisi od tvrtke do tvrtke, ali postoji nekoliko pitanja koja si možete postaviti kako biste provjerili jeste li dobar dužnik:

  • Plaćate li uvijek račune na vrijeme?
  • Jeste li ikada mijenjali ili prekidali studij?
  • Imate li stalan ili studentski posao?
  • Imate li postojećih dugova?
  • Ako ste već imali iskustvo s kreditom, jeste li ga uredno otplatili?

Bez obzira na to što ste odgovorili na gore navedena pitanja, vjerojatno nećete znati točnu kamatnu stopu prije nego što izvršite prijavu. Sama prijava vas ne obvezuje na ništa, ugovor postaje važeći tek kada ga potpišete. Zato je dobra ideja prijaviti se kod nekoliko različitih zajmodavaca, usporediti njihove ponude i odabrati najbolju od njih.

Treba li vam uopće kredit?

Bojimo se da ćemo zvučati kao vaši roditelji, ali moramo pitati: treba li vam uopće kredit? Možda možete štedjeti nekoliko mjeseci i tako ostvariti vaš cilj bez zaduživanja. Ili je vaša potreba čisti luksuz, na primjer zabava, putovanje ili kupovina. U ovom slučaju bolje je uštedjeti novac, a ako imate stvarnu potrebu za novcem zbog vašeg obrazovanja ili posla, tada vas nećemo pokušati odgovoriti od zajma.

Razmotrite razne zajmodavce, prijavite se za nekoliko ponuda i pažljivo ih usporedite tako da završite s odgovarajućim kreditom za vas. Na Matchbankeru se osim ponuda kredita nalaze i brojne korisne informacije uz koje ćete svakako bolje razumjeti ovaj zbunjujući svijet kredita.

Komentiraj

Source:PROMO