Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak gostovao je u srijedu u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao događaje oko Agrokora i ostavku izvanrednog Vladinog povjerenika Ante Ramljaka.

Upitan je li očekivao scenarij, u kojem će i nakon ostavke Ramljak ostati na mjestu povjerenika, Vrdoljak kaže da je to bio jedan od scenarija koji je bio na stolu. “Do nagodbe će, po mom uvjerenju, doći, samo je pitanje kakva će biti ta nagodba. Što prije odmaknemo sve ove sadržaje koji su zauzeli medijski prostor, to ćemo prije govoriti o onim bitnima”, rekao je Vrdoljak.

Na novinarsko pitanje je li premijer Plenković danas pokazao svoju nemoć, Vrdoljak kaže da će se u konačnici sve vagati na rezultatima koji se isporuče. “Ključno je da se moramo vratiti procesu pregovora s vjerovnicima o načinu i kvaliteti nagodbe za hrvatsko gospodarstvo, radna mjesta, industriju, stabilizaciju. Kada se to dogodi, kada dođe nagodba koja će zadržati zaposlenost, industriju barem u srednjoročnom planu, održivost Agrokorovog sustava koji hrani sve ostale dionike cijelog tog poslovnog kruga, tada ćemo zaboraviti da je u nekom dijelu tog cijelog procesa došlo do neke mrlje”, kaže.

Vrdoljak naglašava kako Martina Dalić snosi najveću odgovornost za cjelokupni proces. “I ako on završi kvalitetno za hrvatsko gospodarstvo, stabilno, ako hrvatska industrija bude zadovoljna, ona će sigurno imati našu podršku”, dodaje.

“Koalicijski smo partner, najbitniji u Vladi. ja sam predsjednik stranke koja realno drži većinu toj Vladi, a Vlada nosi odgovornost za cijeli taj proces. I ne želim se sakrivati iza bilo koje potpredsjednice i potpredsjednika Vlade ili premijera. Mi ćemo, sukladno našim odgovornostima i za ovu Vladu, pratiti nastavak ovog procesa i zahtijevati od koalicijskih partnera i svih dionika ovog procesa, da ga završe u zadanim rokovima i da idemo na brojne druge teme koje opterećuju hrvatsko gospodarstvo”, zaključio je Vrdoljak.

Komentiraj