DO KRAJA GODINE: Umirovljenici iz BiH s prebivalištem u Hrvatskoj trebaju dostaviti potvrdu o životu

Marijan Susenj/PIXSELL

Federalni Zavod mirovinsko-invalidskog osiguranja upozorio je sve umirovljenike izvan BiH, a napose oko 5.500 njih koji žive u  Hrvatskoj, da neće dobiti mirovinu za veljaču ukoliko ne ispune i pošalju potvrdu o životu koja se može pronaći na web stranicama ovoga zavoda čije je sjedište u Mostaru.

“Obavještavamo sve umirovljenike s prebivalištem izvan Federacije BiH koji su dužni dostaviti potvrdu o životu do kraja godine, da je preuzmu s web-stranice Zavoda http://www.fzmiopio.ba, te je popunjenu i ovjerenu pošalju isključivo poštom (original), na adresu službe FZ MIO / PIO (Dubrovačka b.b. 88000 Mostar ili Ložionička 2, 71000 Sarajevo)”,  navodi se u priopćenju Federalnog zavoda MIO.
Glasnogovornik Zavoda MIO Tomislav Kvesić potvrdio je za Hinu da od 18.654 umirovljenika podrijetlom iz Federacije BiH koliko ih mirovinu prima u Hrvatskoj, njih oko 5.500 nije dostavilo potvrde o životu.

Dodao je kako potvrdu o životu ovjeravaju nositelji mirovinskog osiguranja u inozemstvu ili u BiH, u općini prebivališta korisnika mirovine, kod javnog bilježnika, u diplomatskom predstavništvu BiH ili pak u domu umirovljenika ili bolnici ako su tamo smješteni.

Komentiraj