Do kraja godine će broj 5G pretplatnika narasti na više od 580 milijuna

Unsplash/Frederik Lipfert

Nedavno objavljeno Ericssonovo izvješće naglašava kako bi do kraja 2021. godine, broj korisnika 5G mreže na pametnim telefonima trebao biti veći od 580 milijuna, piše ictbusiness.info.

Očekivanja od nove brze mobilne mreže su prije predstavljanja i uvođenja bila velika, a stručnjaci i novi Ericsson Mobility Report ističu da će 5G postati najbrže usvojena mobilna generacija. Do kraja 2026. godine broj 5G pretplata bi se trebao popeti na 3,5 milijardi, dok bi signal bio dostupan za 60 posto svjetskog stanovništva. Činjenica je da Europa polako započinje s rastom i zaostaje za tržištima Kine, SAD-a, Koreje, Japana i Arapskih zemalja Perzijskog zaljeva.

Do 2026. godine najveći broj 5G pretplata očekuje se u sjeveroistočnoj Aziji, dok se najveći ‘bum’ i široka primjena 5G tehnologija očekuju u Sjedinjenim Američkim Državama i na području arapskih zemalja Perzijskog zaljeva.

“Dvadeseto izdanje Ericsson Mobility Reporta pokazuje da smo u sljedećoj fazi 5G-a, uz ubrzano uvođenje i širenje pokrivenosti na pionirskim tržištima poput Kine, SAD-a i Južne Koreje. Sada je vrijeme za napredne korisničke slučajeve, za ostvarenje punog potencijala 5G-a. Tvrtke i društva također se pripremaju za postpandemijski svijet, u kojem 5G digitalizacija igra presudnu ulogu“, ističe Fredrik Jejdling, izvršni potpredsjednik i čelni čovjek Mreža Ericsson.

Korisnicima je najvažnija dostupnost 5G signala i pristupačnost komercijalnih uređaja, koji podržavaju novu mobilnu mrežu. Uz uvođenje 5G mreže raste i potreba za većim podatkovnim prometom, koji nastavlja rasti iz godine u godinu. Globalno, prosječni podatkovni promet po pametnom telefonu trenutačno premašuje 10 GB, a predviđa se da će do kraja 2026. godine doseći 35 GB na mjesečenoj razini.

Komentiraj