Do 2020. u Europi će se oko 50 posto transakcija kompanije VISA plaćati pametnim prijenosnim uređajima

RBA

Beskontaktno plaćanje sve je popularnije, a kako ističe Catalin Cretu, General Manager tvrtke Visa za Hrvatsku, Rumunjsku, Sloveniju i Maltu, očekuje se da će do 2020. godine oko 50 posto transakcija kompanije Visa u Europi biti provedeno mobitelom, tabletom ili nečim “nosivim” poput narukvice ili privjeska.

“Beskontaktno plaćanje je sigurnije i mnogo brže, što je posebno važno za prodajna mjesta poput kioska, štandova s hranom ili suvenirnica. Trgovci u takvim prodajnim objektima znaju koliko je važna brzina usluge, ali i brzina naplate, jer se suočavaju s odustajanjem od kupnje kad kupci moraju čekati u redu”, navodi Catalin Cretu, General Manager kompanije Visa za Hrvatsku, Rumunjsku, Sloveniju i Maltu.

Najnoviji trend prepoznali su i u Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), pa korisnicima RBA Visa debitnih i kreditnih kartica više nije potreban novčanik, niti gotovina u džepovima. Banka je svojim klijentima omogućila beskontaktno mobilno plaćanje korištenjem nove mobilne aplikacije RBA mKartica.

Prilikom kupovine dovoljno je samo nekoliko sekundi prisloniti mobitel na beskontaktni POS uređaj i plaćanje karticom je izvršeno. Za korištenje aplikacije nije potrebna internetska veza, niti je potrebno otključavati telefon prilikom plaćanja ili ulaziti u aplikaciju. Dovoljno je upaliti ekran mobilnog telefona i plaćanje će se izvršiti nakon prislanjanja mobilnog telefona na POS uređaj. Aplikacija korisnicima omogućava pregled transakcija te odabir kartice za plaćanje na prodajnim mjestima. Transakcije do 100 kuna nije potrebno autorizirati PIN-om…

Usluga RBA mKartica može se ugovoriti u bilo kojoj RBA poslovnici, a klijentima će uskoro biti omogućena online aktivacija usluge putem internetskog bankarstva i RBA na dlanu mobilnog bankarstva. Usluga je dostupna svim korisnicima Android mobilnih telefona s podrškom za NFC tehnologiju.

Komentiraj