Djevojka u Rijeci i Opatiji krala novčanike po autobusima, pa podizala novac na bankomatima

Primorsko-goranska policija u utorak je izvijestila da je dovršeno višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakinjom koja se sumnjiči da je tijekom prošle godine počinila 15 krađa novčanika u javnom prijevozu.

S ukradenim bankovnim karticama osumnjičena je na području Rijeke i Opatije u raznim trgovinama plaćala račune te s bankomata podizala novac.

“Policija ju sumnjiči da je u razdoblju od svibnja do kraja prošle godine počinila 15 kaznenih djela krađe gdje je u autobusima javnog prijevoza otuđila novčanike s novcem, dokumentima i bankovnim karticama. Od navedenih oštećenika većina je imala bankovne kartice i pinove pa je tako počinila i 20 kaznenih djela računalne prijevare gdje je na području Rijeke i Opatije u raznim trgovinama plaćala račune nedozvoljeno koristeći njihove bankovne kartice. Uz to je u pet slučajeva podigla novac s bankomata, a sumnjiči se i za 19 pokušaja takvih kaznenih djela”, priopćili su iz policije.

Protiv 20-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a sveukupna materijalna šteta koju je počinila je oko 50 tisuća kuna.

Komentiraj