Sanjin Strukic/PIXSELL

Djevojčica Elena ipak upisana u školu

Djevojčica Elena iz Zagreba upisana je u utorak u školu, potvrdio je ravnatelj škole Milivoj Magar. “Čim smo dobili rješenje, upisali smo dijete. Ne mogu vam reći tko je zaslužan što je rješenje stiglo u petak”, kazao je novinarima.

Na pitanje tko je odgovoran za ovaj propust, kazao je kako je ‘sustav takav kakav je’ te da se ne radi o ničijem propustu.

04.09.2018., Zagreb – Milivoj Magar, ravnatelj skole koju ce pohadjati Elena, djevojcica koja nije bila upisana u skolu, obratio se medijima nakon razgovora sa majkom. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Izjavu je dala i majka djeteta Ana Vujnović: “Odgovornost je na Gradskom uredu, činjenjica je da nam nje rješenje došlo u petak popodne i da smo mi s njim došli u školu, a da nitko nije znao da je dijete upisano. Riješili smo situaciju”, rekla je, kako prenosi portal Index.

Podsjetimo, majka djevojčice s posebnim potrebama, koja je jučer trebala krenuti u prvi razred osnovne škole, objavila je ptvoreno pismo na društvenim mrežama. Djevojčica je, naime, ostala bez razreda. Majci djevojčice iz škole su rekli da im nitko nije rekao da ona dolazi.

POTRESNO PISMO MAJKE PRVAŠICE “Danas je ostala sama”

Na situaciju je reagirala i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je preko Facebooka kako je to nedopustivo, te dodala da je odmah kontaktirala Grad Zagreb.

Divjak reagirala nakon potresnog pisma majke prvašice

Komentiraj