Djelomice sunčano, uglavnom bez oborina

U ponedjeljak će na Jadranu prevladavati pretežno sunčano vrijeme, u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom bez oborina, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab, od sredine dana do umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao upozorenja žute boje za cijelu zemlju zbog niskih temperatura. Za područja Splita i Dubrovnika žuta upozorenja na snazi su i zbog lokalno olujnih udara bure.

U utorak u unutrašnjosti prijepodne djelomice sunčano, a od sredine dana uz prolazno povećanu naoblaku te je u gorskim predjelima moguće i malo snijega. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju s jakim udarima, samo u Dalmaciji i jugo. Najniža temperatura zraka od -10 do -5, na Jadranu od -1 do 2, a najviša dnevna od 2 do 8 na kopnu te od 7 do 10 °C na obali i otocima.

Komentiraj