Pixabay

Djelomice sunčano, prijepodne slabe oborine

U Hrvatskoj će danas biti djelomice, na zapadu zemlje i pretežno sunčano. Prijepodne uz više oblaka u unutrašnjosti ponegdje slaba oborina koja se može smrzavati u dodiru s hladnim tlom, a mjestimične slabe kiše može biti i u Dalmaciji, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će slaba i umjerena bura i sjeverni vjetar poslijepodne jačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu između 9 i 14 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao žuta upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku. Na području Rijeke očekuju se olujni udari bure, a na području Gospića, Karlovca, Zagreba i Osijeka moguća je poledica zbog niskih temperatura i slabih oborina na granici kiše i snijega.

Sutra pretežno sunčano, ujutro ponegdje u nizinama unutrašnjosti s maglom. Vjetar slab, poslijepodne ponegdje umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, ujutro još ponegdje i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, na Jadranu između 2 i 7 °C. Najviša dnevna od 5 do 10, duž obale i na otocima između 10 i 13 °C.

Komentiraj