Djelomice sunčano i manje toplo, mogući grmljavinski pljuskovi

Na kopnu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, danju i manje toplo. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom, većinom u drugom dijelu dana. Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti Istre i Dalmacije može pasti poneki pljusak, navečer i na sjevernom dijelu, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, još ujutro na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku, osim dubrovačkog područja, izdao žuta upozorenja zbog mogućih izraženih grmljavinskih pljuskova.

Sutra promjenivo s mjestimičnom kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ujutro i prijepodne će u središnjim i istočnim područjima oborina biti češća, a u drugom dijelu dana su na Jadranu i područjima uz njega mogući obilni pljuskovi s grmljhavinom.

Vjetar uglavnom slab. Ujutro duž obale slaba do umjerena bura, popodne jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 18, duž obale od 18 do 23. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Komentiraj