Djelomice sunčano i iznadprosječno toplo, izdana upozorenja zbog vjetra

U većini zemlje danas će prevladavati djelomice sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme, Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a moguće ponegdje i u Dalmaciji, povremeno oblačnije uz mjestimice malo kiše, prognoziraju iz DHMZ-a.

Na istoku vjetar slab, a drugdje u unutrašnjosti većinom umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, prema otvorenom moru i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C.

Meteoalarm je zbog jakog vjetra izdao upozorenja žute boje za područja Zagreba, Gospića, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika te cijele obale.

I sutra će biti iznadprosječno toplo uz izraženu južinu. U većini krajeva promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U središnjim i istočnim predjelima sunčanije.

U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren jugozapadni, u gorju s jakim i povremeno olujnim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7 u Slavoniji, od 5 do 10 drugdje na kopnu, a na Jadranu od 12 do 16 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 19 °C.

Komentiraj